Droge bulk handling, opslag en overslag

Droge bulkverscheping en wereldwijde logistiek zijn van vitaal belang voor veel industrieën

Droge bulk & opslag

Droge bulk en opslag. Het laden en lossen van (droge) bulkmaterialen zoals kolen en ertsen uit/in zee- en binnenvaartschepen, vrachtwagens en goederentreinen of het verplaatsen van bulkpartijen op opslagplaatsen is vaak een nogal ‘stoffige aangelegenheid’. Losse stofdeeltjes ontsnappen door luchtverplaatsing via de lucht en dit veroorzaakt stofvorming en daarmee stofoverlast voor uw medewerkers en de omgeving, zelfs bij rustig weer. Bovendien gaat kostbaar materiaal verloren en dit voelt u simpelweg in uw portemonnee.

Op locatie worden met behulp van shovels of transportbanden bulkmaterialen van en naar de stockpiles vervoerd. Deze hopen van bulkmateriaal liggen dan vervolgens voor langere of kortere duur op uw terrein opgeslagen. Stockpiles zijn in de regel zeer vatbaar voor weersomstandigheden als wind of regen.

Wuvio weet uit eigen ervaring dat 
stofbestrijding door middel van puur en alleen water tijdens het verplaatsen of de opslag helaas niet afdoende is. Bovendien is water meer en meer een schaars product. Op vele plekken is het zelfs niet meer in voldoende mate beschikbaar (voor stofbestrijding) en daarmee is water ook steeds duurder in het gebruik.

Stofbestrijding oplossingen

Als geen ander begrijpen wij uw stofuitdagingen en bieden u dan ook effectieve, efficiënte en betaalbare oplossingen voor het terugbrengen van stofemissie.

Zo worden bij de opslag van bulkmateriaal onze korstvormers als een deken over de stockpiles heen gespoten en vormt een dunne, duurzame korstlaag -naar wens in wit, groen of transparant- die het verwaaien & verlies van materiaal significant vermindert. Naar behoefte is de levensduur van deze korst 2 tot 52 weken of indien nodig langer.

De ervaring leert dat stofuitdagingen ook voorkomen bij valpunten op de banden of bij de behandeling van het bulkmateriaal in de hopper. Hier zijn oplossingen op basis van verneveling in te zetten. Door toevoeging van een additief aan de nevel, is de werking van water bovendien veel effectiever. Het additief zorgt er namelijk voor dat het water zich als het ware opent en daardoor stofdeeltjes kan raken/binden.

Door het gebruik van onze stofbestrijding oplossingen worden in eerste instantie besparingen in het waterverbruik tot 70-80% behaald.